18 september.

Hej på er. Idag är det söndag, och jag sitter i mitt underbara nattlinne där det står "Världens bästa mamma".
Kaffe är strax klart, och Thea ska få frukost.
Och idag är jag ganska nervös över 3 saker.
1a: Vi har prov imorgon i religion.
2a: Thea börjar dagis imorgon, jag som nästan hellre skulle vilja vara hemma med min älskling :(
3a: Jag ska läsa upp en argumentation i svenskan imorgon. Och vad ska jag argumentera emot då? Tror att jag ska ta högre fängelsestraff..kom GÄRNA med förslag.
Så ja, idag ska vi plugga, plugga, äta, plugga, springa bort en snabbis tll willys, plugga, packa Theas dagissaker, plugga.
Nu känns det nästan som om jag tog för många kurser. Och ändå har jag bara 8 lektioner/vecka. Men svenskan är krävande. Går ju Svenska B också eftersom jag har A-kursen sedan gymnasiet.

Här igen.

Nu är jag här igen. Idag är det söndag och min farmor och farfar kommer hit lite senare på fika. Dom blev så glada över inbjudan.
Veckan har gått bra. Skolan flyter på men råkat missa några lektioner. Men det får jag ta igen. Känner man sig inte kry ska man inte gå.
I torsdags var jag på röntgen ang min njursten. Får väl se vad det visade när dom hör av sig.
För övrigt så utvecklas Thea väldigt snabbt tycker jag. Hon pratar och härmar ord mer och mer. Igår sa hon "Hoppa" och hon säger mer och mer så man förstår. Hon sa till exempel "Hej pappa" häromdan. Man förstår henne mer och mer. Så otroligt mysigt.
Och på tisdag ska jag och Marcus till Lindblomman. Det är det dagiset som Thea ska gå på. Så vi ska dit på möte och ska få se oss omkring. Och sen på måndagen veckan efter börjar inskolningen. Känns skönt att vi äntligen kommer igång med dagiset. Men jag undrar om alla har lika svårt som mig att låta sitt barn börja på dagis. Jag tänker bara på dåligt hela tiden..om vad som kan hända. Men jag är väl bara nojig. Dom kan ju det där.
Nehe..nu ska jag dricka upp kaffet och sen ska jag börja gör mig i ordning.

Svårt val.

Nu står jag inför ett svårt val.
Igår när jag lyssnade av mina meddelanden så hade dom hört av sig från Academic Work. Dom vill att jag ska jobba imorgon kl 06-11. Det är ju extrapengar för oss, men jag får gå upp väldigt tidigt och jobba för att 30 min efter att jag slutat gå till skolan. Börjar ju skolan 11.25 imorgon. Så nu står jag inför ett svårt val. Jag vet inte om jag kommer orka men det är ju trots allt mer pengar för oss. Och det går ju alltid åt.
Men idag är jag ju till och med hemma från skolan pga förkylning. Vågar jag tacka ja?
Till råga på allt så är jag väl nära på att få magsår för magen gör ont nästan jämt.
Och så kom jag även på att jag ska till röntgen på torsdag för att se om min njursten kommit ut. Och jag har inte märkt att den gjort det så vi får väl se om dom måste spränga den. Enligt läkaren fick man inte ha en njursten för länge för då kan det göra skada på njuren så man behöver njurtransplantation. Underbart att få höra något sånt och sen att stenen inte kommer ut. Det är därför det är sån panik när man inte fått ut den. Det får inte hinna bli nån skada. Så jag kan nog förstå varför jag får magsår..allt kommer på en gång. Läxor, privata tråkigheter, jobbintresse och sjukdom. Kan det inte delas upp i olika månader i alla fall!
Nee nu ska jag mysa med min dotter innan hon ska med sin pappa till tandläkaren. Lika bra att jag stannar hemma när jag är förkyld.

Om att drömma lite.

Här är lilla skruttan, första natten hemma.. 3 dagar gammal.

När jag tittar på denna bild som är min favoritbild från när Thea var nyfödd så vill jag nästan ha en till. Jag älskade att vara gravid, och jag älskade att dom la upp henne på min mage när hon var nyfödd.
Men inte nu, inte på 2-3 år. Jag tror inte att jag skulle orka att ha 2 små. Inte när Thea är så liten fortfarande.
Men sen. När Thea är lite mer självständig och när hon vet vad man pratar om..då.
Men att få drömma lite är ju aldrig fel?

MammaTillThea

Mitt liv som mamma och sambo.

RSS 2.0