Bättringsvägen.

Äntligen! Nu börjar Thea äntligen bli bättre. Knappt någon feber kvar. Nu ska bara hostan och rinnig näsa försvinna med. Men dessa prickar..hon har prickar på magen, huvudet och i ansiktet. Tydligen ska det vara pga 3 dagarsfebern. Hoppas dom försvinner snart då. Är hon bra imorgon med så blir det julskyltning.

Lilla lilla Thea

Dagen igår var sådär. Thea hade 38,8 i feber och hon var mest på myshumör.
Men natten. Runt 23.00 vaknade jag av att Marcus väckte mig och sa att Thea har 40,7 i feber och att hon bara frågar efter mamma. När jag kommer in så börjar hon spy. Så då duschade vi av henne. Sedan la vi henne igen och hon somnade direkt. 10-15 minuter senar vaknar hon igen och spyr, så ännu en dusch, och för mig med eftersom jag höll henne när det hände. Efter att Thea duschat och jag duschat hade hon 39 i feber så då gick det ju äntligen ner. Men jag bestämde mig ändå att sova på golvet brevid henne. Så ni är vi vakna. Thea har 39,6 i feber och sitter just nu och äter välling. Får ta oss ner till apoteket sen och handla Ipren supp. Ska vara bättre för hennes ålder.

Hemma med sjukt barn.

Då var måndagen här igen. Helgen har varit bra. Vi var hos Marcus pappa i lördags och hos mamma och pappa i går.
Men för Thea har allt blivit dåligt. Hon var lite hängig i lördags men inte mycket. Men igår hos mamma och pappa var hon väldigt snorig.
Men idag, idag är det inte bra. Hon har feber och har rosslig hosta. Mammas lilla älskling. Hon bara hostar. Så idag fick gröten bytas ut mot välling. Hon klarar inte av att svälja gröten.
Så idag är jag hemma med henne.

VARNING!

Varnar igen innan inlägget börjar. Ni med känsliga magar borde stänga ner inlägget direkt. Detta inlägg kommer innehålla äckliga detaljer!!



Det verkar som om magsjukan har kommit till vårat hem.
Thea har på kvällen bajsat brunt vatten och spytt fontän 3 gånger.
Jag sa ju att det var äckliga detaljer...klaga inte.
Efter första duschen som blev efter bajset la vi henne i sängen igen. Jag var med henne där inne och sedan hörde jag något som lät som ett stort rap, men det var ju lite mer än ett rap.
Väl uppe i min famn påväg mot duschen igen kom dom 2 andra fontänerna..på både mig och Thea.
Så Thea duschades och sedan var det min tur.
Just nu ligger hon inne i sin säng och pratar, Marcus är där också.
Så imorgon blir det far-och-dotter mys. Tyvärr kan jag inte missa mina lektioner imorgon. Annars hade jag ju velat vara hemma med henne, men skolan kallar för mycket imorgon.


Tillbaka.

Då var jag här igen.
2 dagar av den nya veckan har gått. Thea sitter just nu och tittar på barnprogram och jag ska fixa lite te. Halsen börjar göra ont så det är väl dags för förkylning. Men sånt hinns inte med. Om 4 veckor, när skolan är slut, då kan förkylningen komma. Men just nu har jag alldeles för mycket i skolan.

Nehe, det blev ett kort inlägg bara. Jag orkar faktiskt inte blogga, inte just nu.

Mardrömmar?

Godmorgon. Eller..morgon. idag är vi trötta. Natten var hemsk. Jag tar allt från början..
Thea vaknade vid 2.00 (1 timma efter att jag somnat) och hade panik. Och då menar jag panik. Hon kunde inte tröstas på annat sätt än att tas upp i famnen. Annars brukar det ju gå att bara komma in till henne och säga att allt är okej och sen att hon somnar om. Inte denna natt.
Väl uppe i famnen var hon lugn och jag tänkte att då kan jag ju lägga ner henne igen...Trodde jag ja.
Hon fick panik och bara skrek, tror att hon väckte några grannar med.
Så jag fick ta upp henne igen och trösta, sen var det kört. Hon vägrade vara nära sängen. Till slut fick jag låta henne gå ner på golvet för att hon blev för tung för att bäras. Då blev hon överlycklig och gick runt och pratade. Sen efter det..DÅ kunde jag sätta henne i sängen så att jag kunde fixa välling. Runt 50 minuter senare sov hon.
Men jag förstår inte vad det tog åt henne. Det var som om hon trodde att hon skulle dö om hon la sig i sängen. För det var verkligen PANIK. Tårarna bara sprutade och hon bara skrek. Får väl se om nån granne kommer och knackar på sen med en trött min. Pinsamt.

Tisdagskväll.

Då var kvällen här. Dagen gick ganska fort. I skolan fick vi reda på hur vi ska göra våra nationella prov. Vi ska tydligen sitta där i 5 timmar och göra en uppsats. Men det tar ju inte alltid 5 timmar, det är den tiden man har på sig. Och om två veckor ska vi hålla våra muntliga nationella prov. Vi ska läsa upp en annan uppsats inför klassen. Och så ska en litteraturanalys vara inlämnad om 2 veckor med...gaaah nu blev jag stressad. Alltid jobbigt dom sista veckorna när man går i skolan. Kan ju säga såhär. Jag kommer nog att få magsår efter dessa 5 veckor som är kvar av skolan, allt är så stressigt nu. Jag har ikväll läst 87 sidor i en av böckerna som är till litteraturanalysen.
Kan ju säga att jag är på sidan 140 av 330 och ska läsa ännu en bok på ungefär 300 sidor på två veckor. Jag läser ALDRIG annars. Jag tycker det är så jobbigt och jag måste anstränga ögonen så mycket. Men men, jag biter ihop och gör det jag ska.
Thea sover föresten. Vi la in henne vid 18.25 ungefär och hon somnade nästan direkt.
Och imorgon börjar vi inte förens vid 11.25 så vi ska snart kolla på nya Irene Huss-filmen. Vi följer ju dom filmerna så att såfort dom kommer ut så tittar vi på dom :)
Kan också rekomendera boken jag just nu läser. Den heter "Kriget är slut" och det är Morgan Alling som skrivit den. Det är en självbiografi. Den är faktiskt väldigt bra. Man fastnar lätt i den.

Dagen efter

God morgon.
Nej jag är inte bakfull eller mår dåligt. Drack inte mycket alls, höll mig till cola och vatten.
Men trevligt hade vi, mycket prat och skratt.
Och Thea?
Jo hon hade det suveränt. Hon var inte ledsen alls över att inte ha sina föräldrar hemma. Hon hade det kanon med sin mormor och morfar. Dock somnade hon sent, men jag tror att hon ville veta att vi kom hem innan hon kunde somna. För direkt när mamma och pappa hade åkt så fick hon lite välling och hon bara slockande. Lilla gumman.

Nu har Thea och jag precis ätit frukost, bara mitt kaffe som ska drickas upp. Sen får det nog bli en dusch. Lite senare ska vi till mamma och pappa för att äta lite mat :)

Ha en bra dag mina läsare :)

Ps. Jag ska slänga min förbannade datorn i golvet nu. Gaaah, jag vill ha en ny!

Fredagskväll

Då var fredagskvällen över här hemma.
Denna dag har det hunnits en hel del. Marcus har städat hela lägenheten. Nu kanske ni undrar varför bara han städat?
Han sa faktiskt till mig att inte hjälpa till, så medans han städade så tog jag hand om Thea.
Sen kom Marcus pappa hit med MASSA gosedjur till Thea. Tror ni hon blev glad? Svar: Ja!
Sen så gick vi ner på stan med Emelie och Rolle. Där handlades det presenter till Ylva.
Efter det så åkte Marcus med dom och handlade och nu ikväll har han gjort smörgåstårtor till firandet imorgon.
Nu började Dobidoo så jag ska äta lite vindruvor och mysa i soffan.

.

Då var familjen hemma.
Nu är vi lediga resten av veckan så imorgon är Thea hemma med oss och ända fram till måndag.
Jaa, förutom på lördag kväll för då ska Thea var med den bästa mormorn och morfarn.
Marcus och jag ska nämligen på 40-års kalas. Barnfritt..BARNFRITT. Vi ska få vara oss. Vi ska få umgås med alla andra vuxna och prata och inte behöva springa efter Thea, vi ska få umgås. Inte för att det är jobbigt att ta hand om Thea men ibland behöver man umgås och bara få vara.

En rätt så bra tisdag.

Idag blev det inga tårar när Thea lämnades på dagis. Hon stod till och med och vinkade och gjorde slängpussar till mig när jag gick.
Sen var det dags för skolan. Första lektionen var ju den tråkigaste...matte.
Men sen var det dags för Engelska och idag hade vi skrivning, som jag var klar med efter 45 minuter. Så jag fick gå hem..skönt med 1 timmas paus innan svenskalektionen som också gick bra. Där skrattades det och pratades för fullt.
Nu sitter jag här med min kaffekopp och Thea tittar på JellyJam..nåt program på Boomerang. Snart dags för Bananer i pyjamas (Animerade)
Nehe, jag ska strax läsa lite i en bok som heter "Kriget är slut" av Morgan Alling. Väldigt bra faktiskt. Ska ha läst den och en till tills 28 november ;)

MammaTillThea

Mitt liv som mamma och sambo.

RSS 2.0