Året som gått!

Första bilden som är tagen 2011!



Marcus fyllde 21!

Pappa fyllde år!

Thea fyllde 1 år! Hon fick många fina presenter.



Thea lärde sig gå.



Jag fyllde 20! Firades på morgonen av min sambo och dotter. Sen med släkt och vänner. 

Marcus och jag började komvux.

Thea började på dagis och trivdes väldigt bra ganska snabbt. 



Under hösten hände det väl egentligen inte så mycket mer. Vi pluggade på, Thea gick på dagis om dagarna.

Mamma fyllde år :)

Thea började prata väldigt mycket, så man förstod. Hon klarade av att sätta ihop meningar. 

Marcus mamma fyllde 40 så det blev ett stort kalas.

Sedan hände det inte mycket alls innan jul :)


Julfirande.

Första julfirandet 24/12 :
På julaftons morgon öppnade Thea sina paket ifrån oss. Hon blev väldigt glad. Sedan under dagen firande vi jul med min farmor och farfar. De kom hit och vi åt god mat och delade ut julklappar. Thea busade jätte mycket med dem.
På kvällen kom Marcus mamma med familj hit och lämnade julklappar. Thea fick bl a ett kök. Och vi fick många fina saker :)






Andra firandet 25/12 :
Det firades hos Marcus pappa med alla Marcus syskon och hans farmor och farfar. Även där fick Thea och vi många fina julklappar.



Sista firandet 26/12 :
Det firade hos mina föräldrar med all släkt här i Västervik. Thea hade jätte roligt och lekte med båda sina kusiner.













Thea och vi har fått många fina julklappar av alla. Trevligt när alla samlas. Men nu är jag glad att julen är över. Så mycket stress. Nu ska vi bara njuta av ledigheten innan skola och dagis börjar igen.

Julaftons morgon.

God morgon och god jul.
Thea var vaken i natt så vi är lite trötta idag. Men vi har hunnit öppna Theas julklappar. Och hon blev jätte glad.
Vid 14.00 kommer min farmor och farfar hit och firar jul med oss. Dom ska inte sitta ensamma på självaste julafton så dom ska komma hit och äta mat och mysa med Thea :)
Men innan det ska alla i familjen duscha och maten ska lagas. 



Thea säger : Titta Pappa!





Vad gömmer sig i det stora paketet?



Jo det gömde sig något som Thea nu inte kan sluta leka med. (Ska jag vara ärlig är jag redan trött på alla låtar som spelas, hahaha)

Chockade föräldrar

Ni förstår nog kanske vad inlägget kommer handla om. Jo, Thea.
Hon är verkligen snabblärd. Nu på morgonen sa hon välling och Yoghurt. Hmm, jag kan verkligen undra hur mycket hon kan. Måste vara runt 20-30 ord faktiskt. Och bvc-sköterskan frågade om hon kunde 10 ord?! Tydligen ska de kunna 10 ord i denna ålder. Men inte våran lilla tös. Hon utvecklas i stormfart. Hon kan även sätta ihop meningar.
Märks också på henne att hon är snabbare än vissa barn faktiskt. På hur hon beter sig. 

Igår bakade vi lussebullar på morgonen. Dem tog vi sedan med oss till mamma och pappas jobb. Hoppas dem smakade bra. Sedan gick vi till Marcus mamma och fikade en stund. Och sedan tog bussen hem igen. Men Thea var på så dåligt humör igår kväll så sista vägen hem gick lite som det gick. Mössan och vantar drogs av och hon bara skrek. Men hon var nog trött lilla gumman. 

Sedan somnade hon vid 18-tiden och sov i knappt 1 timma innan hon vaknade av panik och var otröslig.
Resultat: En dotter med slem i halsen spydde. 
Men efter en dusch somnade hon om igen och vaknade bara en snabbis. Men somnade om när hennes pappa kom in och gav henne sin kisse. Sedan sov hon till 7.00. 

Rätt bra natt i alla fall om man jämför dom senare nätterna. Ska ta mig till apoteket senare och handla lite slemlösande. Så kanske nästa natt blir ännu bättre.

Regniga dystra dag.

Idag är det regnigt och dystert ute. Men vi ska ändå gå ut. För igår handlades det julklappar och det blev helt fel. Så det måste lämnas tillbaka. Men sedan är alla julklappar handlade (tror jag)

Idag åt vi mysfrukost tillsammans hela familjen, det var länge sedan :)



Och frukosten var sådär underbart god att man inte riktigt ville sluta äta trots att man var mätt. Plus att vi handlade en underbar lökkorv på Ica Maxi igår som smakade så underbart gott, nästan farligt gott att ha på en ankarstock macka. 

Senare när vi har handlat klart det vi ska, så ska vi slå in alla presenter. Kanske skulle handla sådana där lappar man sätter på klapparna, så man inte blandar ihop allt ;)


Som avslut får ni en bild på lilla fröken imorse. Macka är gott :)

Slut på det roliga!

Ska väl först och främst be om ursäkt för att jag inte bloggat på 5 DAGAR? Men nu har det ju varit sista veckan på komvux så jag har en bra ursäkt.

Som sagt sista veckan. Fått veta alla mina betyg och vi har sagt Hejdå! Vilket känns trist för man har lärt känna varandra så bra. Kommer sakna många. Hoppas att man får träffa dem nästa termin. Som avslut på mattelektionen samlades några av oss i cafeterian med matteläraren och fikade. Mysigt! 

Detta var även Theas sista dag på dagis. Nu börjar hon inte förens i mitten av januari igen. Men det ska bli mysigt att vara hemma alla 3 i 1 månad. Få se, vad har jag mer att berätta? 

Jo! Vi hade utvecklingssamtal igår på dagis! Theas fröken tycker att Thea har utvecklas snabbt sedan hon började, hon har ju faktiskt bara gått där sedan september! Och även vi märker det! Hon pratar jätte mycket och oftast förstår man henne. Hon kommer nog prata väldigt bra innan hon ens fyllt 2 år! Folk blir chockade när dem ser hur mycket hon faktiskt kan, fast att hon bara är 19 månader!! Det gör mig till en mycket, MYCKET stolt mamma!

Och så blir det julklappshandling nu snart också. Blev visst lite att handla. Lite handlas även idag!

Nehe, nu ska jag leka lite med min solstråle. Hon ville visst inte somna!


Bvc

Idag var det dags för 18-månaders kontroll och även ta en spruta mot Mässling, påssjuka och röda hund.
Thea vägde 10,620 kg och var 83 cm lång.
Många kanske tycker att det är ganska lite i vikt men bvc-sköterskan tyckte att hon låg helt normalt på kurvan.
Jag vägde själv bara 10,0 kg när jag var i Theas ålder..och var 74 cm lång. Så Thea är helt normalt stor.
Sen så frågade hon olika saker om Thea..som t.ex när hon började gå, om hon kan stapla saker och om hon kan säga mer än 10 ord. Och allt kan hon. Sen frågade hon Thea vart vissa saker fanns..då pekade Thea och sa "där".
Så allt var helt okej. Hon är precis som hon ska..om inte till och med bättre. Inte alla som kan säga så mycket som Thea kan. Sen är ju Thea VÄLDIGT aktiv. Inte undra på att hon inte lägger på sig sa sköterskan.
Sen var det dags för sprutan. Usch, Thea grät. Som tur är gick det över snabbt. 


Sen tog vi oss en sväng till kappahl och handlade en ny halskrage åt Thea..den andra har på något sätt försvunnit? Vart är ju en fråga.
Sen begav vi oss hem och vid 14.00 kom farmor och farfar hit på fika och stannade till 17.00. Tror inte farmor och farfar lekt så mycket på länge :')
Att någon kan älska sitt barnbarnsbarn så mycket.
Sen så kom också mamma och pappa hit och lämnade det mamma köpt i ullared.
Tackar älskade mamma! :)


Vi ska väl bara sitta här i v-rummet sen stund nu. Thea somnade faktiskt innan 19 idag! Någon som inte hänt sedan hon var sjuk, har det äntligen vänt?

Ha en trevlig kväll!

Helgen som gått...

Sammanfattning av helgen:

Lördag:
Vid 12-tiden åkte vi bort till Marcus mamma och sambo. Fick kaffe och lussebullar. Thea busade med sin farmors katt...mycket! Måste nog ge henne en katt om några år. Har aldrig sett ett barn tycka om katter så mycket som hon gör. Det är många som vet att hon gör det. För ser hon en katt så skriker hon...gädjeskrik. HÖGT!
Hur som, vid 15.35 tog vi bussen hem igen och då regnade det. Sen..jaa sen gjorde vi inte så mycket. Vi var ganska sega på lördagen.


Söndag:
Söndagen började på ett dåligt sätt. Det började rent utav förjävligt.
Men sedan började jag busa med min solståle och då glöms alla beskymmer. Att en barn kan få någon glad så snabbt. Sedan flöt dagen på..vid 15 gick vi bort till ÖoB och handlade en ny våg eftersom den andra gått sönder. Skulle även handlat en julklapp till Thea men den var slut! På vägen hem kom vi på att vi varit förlovade i 1 år. Rättare sagt, vi hade varit förlovade i 1 år den 26 november. Hur kunde vi glömma något sånt?
Jaja, Thea somnade vid 20-21 nångång..jag minns inte. Vi gick och la oss runt 22.

Hände verkligen inte mycket denna helg.

Fredag

Nu är snart fredagen över.
Lite sammanfatting nu då...
I förmiddags kom Marcus farmor och farfar hit och fikade. Thea fick ett julfår och en skiva med barnsånger.
En stund efter att dom hade gått var Thea så trött efter all lek så hon somnade. Och vi tänkte ju inte så mycket på vad klockan var så till slut insåg vi att hon hade sovit i nästan 2 timmar. Så ja, nu är klockan 21.02 och hon är fortfarande vaken.
Middag idag blev Pyttipanna som Thea åt jätte mycket av.

Även denna söta bild togs igår!


Hej igen

Nu är jag här igen.
Thea är mycket bättre men fortfarande lite snorig och hostig. Men nästa vecka ska hon till dagis igen :)
Så veckan har hon spenderat med sin farmor.
Ikväll ska vi handla med mamma och pappa. Inte mycket vi behöver men skönt att slippa gå och handla. Och så får dom träffa Thea :)

Denna bild togs igår.


Thea har också fått julklänning av sina föräldrar :)



Lilla fröken idag :)


MammaTillThea

Mitt liv som mamma och sambo.

RSS 2.0