Ingen bra måndag.

Måndagen började dåligt.
Mellan 12-04 i natt var Marcus vaken med Thea. Hon ville verkligen inte sova. Så Thea är hemma idag för att hon knappt sovit. Marcus är hemma för att han var vaken hela natten med.
Och 5 minuter innan skolan började bestämde jag mig för att jag inte våga gå idag heller. Haft haft magvärk sedan jag vaknade. Inte så lite heller. Väl klar och hade skorna på mig så bestämde jag mig för att jag inte skulle klara att sitta stilla 2 timmar i ett klassrum. För nu på morgonen skulle jag haft religion och då jobbar vi inget sjäva. Han föreläser hela lektionerna. Man kan inte gå ut utan att störa eller missa något.
Dumma dumma magvärk. Jag var ju till och med klar att gå.

Söndag

Då har kvällen kommit denna söndag. Thea ligger i sin säng och försöker sova och vi ska sätta oss i soffan och titta på något.
Mamma och pappa har precis varit här och fikat och lämnat av det dom köpt till oss i ullared :) Tur att dom finns!
Marcus håller just nu på och sätter upp en lampa som vi fick, har ju inte haft någon i sovrummet, bara en liten lampa i fönstret. Skönt att äntligen få en i taket nu när det börjar bli mörkt om kvällarna.
Bilnörden Thea fick en gosebil :)
Marcus och jag inhandlade även vår första julsak för detta år..säkert den sista med för vi tycker inte om att pynta för mycket. Men det blev i alla fall en jätte fin tomteskål. Köpte även en blomma till köket, det behövdes nåt på bordet.

Här har ni knasungen i morse :)

Nehe, nu ska vi titta på film. Vi bestämde oss faktiskt för Yrrol.
Ha en bra kväll :)

Te servis.

Idag fick Thea sin första te servis av sin farfar :)

Framsteg

Godmorgon. Då var fredagen här och vi ska ner till stan senare. Mina nya linser skulle komma slutet av veckan så jag får väl se om dom ringer senare.
Nu kanske ni undrar vad jag menar med rubriken? Jo, det ska jag berätta.
Dessa bilder brukar Thea titta på. Nu var det länge sen hon började med detta men jag har faktiskt glömt att berätta.
Bilen= Bilen
Lamm= Bää
Hund= VovVov
Båt= Tut tut
Detta kan hon..mammas lilla älskling..naturligtvis kan hon mer än detta men just att hon verkligen vet vad det är.
Och nu på morgonen frågade hon mig vad gröten låg i.
Hon pekade på skålen och frågade "e de?"
Då sa jag att det är en skål.
Thea: Aaa.
Hon är så medveten, vi förstår verkligen vad hon menar nu. Det är så underbart. Thea kommer nog att prata ganska bra till jul tror jag. Man märker att många andra också förstår henne. Hon är så tydlig. 

Denna bild togs igår. Hon fixade en liten myshörna vid soffkanten :)

Huvudvärk till max.

Hej på er.
Från igår(tisdag) klockan 18 till idag ca klockan 19 hade jag huvudvärk..vem har huvudvärk i 25 timmar???
Så skolan plågades igenom med huvudvärk..dock var det bara 2 timmar skola men jag läste upp en uppsats för klassen..gör det efter (då) nästan 18 timmar med huvudvärk. Jag kan säga såhär, jag kunde knappt se texten. Men jag klarade det, och efter lektionen gick jag och hämtade Thea på dagis. Och då gick vi och mötte Marcus som hade prov och sedan handlade vi. Resten av dagen spenderades inne..där det var VARMARE!
Thea sover och Marcus och jag ska strax sova vi med..upp vid 6.00 imorgon igen. Tyvärr har jag inga nys bilder på skruttan att lägga in idag..men ni får en gammal bild så att ni har en skönhet att titta på :)

Present.

Thea fick denna trailor (eller bärgningsbil eller vad det nu heter) av låtsasfarfar Rolle idag.

Missat 2 år?

Har jag missat två år? Är Thea 3 år?
Ibland blir jag misstänksam för hon är så "med". Hon kan mer än vad en som är 17 månader ska kunna. Mammas stora tjej. Just nu sitter hon och sjunger, och hon kan det! Hon sjunger rätt!!!!
Hon kan inte bara vara 17 månader? Har jag inte missat 2 år? Nej klart jag inte har, men hon känns mycket äldre!

Hur som, imorse vaknade Thea redan vid 5.30 så idag är jag en trött mamma. Som tur är så hade jag bara 2 lektioner idag..med nästan 5 timmars mellanrum så jag har haft tid att vila.
Imorgon väntas 3 lektioner så jag ska alltså vara i skolan i 6 timmar! Plus att jag ska göra prov på litteraturhistoria. Men jag tror att det kommer gå bra :) Är bara vissa speciella saker som jag inte kommer ihåg i huvudet så som svåra namn.
Nehe nu ska jag titta på barnprogram med min dotter innan hon ska gå och lägga sig :) Klockan är ju redan 17.30.
Ha en underbar kväll mina läsare :)

Söndag!

Hej på er. Klockan är snart 16.00. Jag har precis städat, eller det är sovrummet och badrummet kvar.
Är väl snart dags att börja tänka på maten och sen har jag lite av min läxa kvar att göra.
Ne jag måste vila mig lite nu..är varmt i lägenheten..eller så är det bara jag.

Lördag.

Hej på er!
Idag är det lördag och vi ska upp till Marcus pappa och äta lite mat. Vet inte exakt när men det blir sen nån gång. Blir skönt med en promenad upp dit. Thea är på blandat humör idag, ena stunden jätte glad och sen helt plötsligt är allt fel, tror att hon är lite trött.
Hon utvecklas bra i alla fall, hon kan säga många ord nu och även små meningar. T ex "Det är slut"(det säger hon såfort det hon äter, dricker eller tittar på är slut), "Mamma bilen"(vilket betyder att mamma ska åka i bilen)
Jaa det märks att hon är en stor tjej, man förstår henne mer och mer.
Nu ska jag snart duscha och sen måste jag handla en kaffe med mig upp till Marcus pappa, vårat kaffe är slut!
Denna målades häromdan av lilla fröken!

Korten har kommit!

Om att lyssna på kroppen.

Jag orkar bara inte göra mitt arbete. Jag ska göra en uppsats på 2-3 sidor om den viktorianska perioden PÅ ENGELSKA. Jag orkar bara inte detta ikväll. Mina ögon är alldeles för trötta och kroppen säger SOV!
Men men, det positiva är att den lektionen är på tisdag. Men jag hade tänkt skicka in den imorgon så att läraren kunde ha läst den tills tisdag. Dock hinner jag ju innan min andra lektion som är på eftermiddagen.
Hur som helst så var Thea och jag hos min mamma och pappa idag. Marcus har varit i skolan både lördag och söndag för helgkurs. Thea blev helt överlycklig över att komma dit, dock var hon ganska trött idag.
Innan vi åkte hem så åkte vi till Lager 157, men inget hittades där.
Men jag har faktiskt hittat en jacka till Thea..BILLIGT. Underbara loppis på facebook!!!
Och så har jag hittat en jacka till mig med..dock inte lika billigt för det är i en affär. Är väl bäst att jag hittar mig en jacka att ha nu för det börjar bli väldigt kallt. Och vi har ju en bit att gå med Thea på morgonen när hon ska på dagis.
Nehe..nu måste jag strax sova för annars kan jag lova att jag kommer sova mig igenom den första lektionen. Och klockan är bara 21.35!!!!
Thea myser med sin morfar :) (ursäkta kvalitén men min kamera är dålig)
BUSUNGE!

Att hitta på en lördag.

Såhär somnade en liten fröken på dagis och sov hela vägen till willys.


Idag är det lördag och Marcus har helgkurs. Hela lördag och söndag ska han vara där. Eller ja, till 16.00.
Får väl se vad Thea och jag hittar på då. Men idag skulle jag behöva göra en läxa. Får se hur vi gör för att hinna med det också mellan lekarna :)
Thea har föresten börjat med en sak, hon tvättar sina händer! Tiden går så fort när dom går på dagis, dom lär sig saker så fort..vi hinner inte med.
Nehe, dricka upp kaffet och sen börja leka!
Ha en underbar lördag!

Fredag.

Då var det fredag IGEN. Gud vad veckan går fort.
Idag är det lite speciellt för Thea är på dagis trots att det är fredag (hon är annars hemma fredagar för att vi är lediga).
Men idag är det fotodag på dagiset så dagisfröknarna ville att Thea skulle vara där. Och det var till och med dom som tyckte att Thea skulle vara till 13. Så att hon hann äta och sova där. Bästaste dagisfröknar!
Så Marcus och jag har hunnit städa här hemma..varje rum, varje vrå. Och det tog bara 1 timma och 45 minuter. Gud så duktiga vi är.
Så nu sitter vi här och dricker kaffe och bara väntar. För vad ska vi göra nu då? Nu är vi ju klara. Får ta oss lite mat om en stund så vi äter innan vi går och hämtar henne.
Mammas lilla älskling.

På promenad.

Idag åkte vi till Theas farmor.
Mammas prinsessa!

Nya leksaker.

Såhär glad är Thea över sin nya leksak. Hon fick också en stor Musse Pigg. Allt för bara 60 kr. Jag älskar Busfrö :)
Vi prövade även Subway. Vi bara råkade gå förbi och se att det hade öppnat. Och jag säger bara MUMS. Tog kalkon och skinka med sallad och currydressing. Det var till och med farligt gott. Tur att det är dyrt så man inte kan äta det för ofta.

God morgon god morgon.

Ja då var det en ny dag.
Dagen började med att Thea väckte oss vid 8.30 för att mobilen med alarmet dog. Men vi börjar ju vid 11.25 idag så det gör ju inget. Bara skönt med sov morgon.
Thea har duschat, ätit frukost och nu tittar hon på Lilla djungelboken. Jag ska strax ta mig en dusch och sen ska vi bege oss till dagis och skola. Och jag är Superspänd över fredag! Thea är ju normalt ledig fredagar men inte denna vecka. För denna vecka ska dom ta dagiskort :D Min lilla älskling ska ta sitt första skolkort. Jag sitter på helspänn över att få se dom när dom är klara.
Jaja..nej nu måste jag duscha.
Ha en bra dag!

Mammas glädje.

Det är du som får mamma att orka.
Det är du som får mamma att leva.
Du är mammas livsglädje <3

Till mamma/mormor!

Dessa bilder är till min mamma så hon kan byta bakrund på sin jobbdator! Bara att välja :)

Thea kan själv.

Promenad i höstvädret?

God morgon mina läsare.
Idag ser ut att bli en fin men kall höstdag, precis som det ska vara. Hösten och våren är årstiderna jag tycker om.
Så kanske skulle Thea och jag ta oss iväg på en promenad senare när Marcus ändå ska följa med sin farmor och farfar hem för att hjälpa dom med en dator.
Joo men det spikar vi nog.
Så mamma om du läser detta så kommer vi upp senare innan lunch!
Nehe. Dags att fixa gröten till lilla skruttis. Vi har nämligen precis gått upp.
Kanske kommer det ett inlägg ikväll också om jag tar några höstbilder :)

Thea = Stor tjej?

Ja med min rubrik förstår ni nog att Thea utvecklas fort.
Igår tog hon ett papper, torkade sig runt munnen...och gick och SLÄNGDE det. Har hon blivit så duktig? Ja hon vet sen länge vart papperskorgen är..men hon torkar sig själv runt munnen? Har min lilla lilla flicka blivit så duktig?
Är föresten väldigt glad åt sen sak, Thea börjar äntligen gå upp mer i vikt. Hon har alltid varit ganska smal, inte underviktig, men smal. Jag tittade på en film igår på henne som var tagen 9/8 och hon var så smal runt magen..det är hon inte nu! Magen putar ut som den inte har gjort sen hon var den där lilla knubbiga 5-6 månaders ungen. Alltså hon är ju inte knubbig men jag tycker om att hon äntligen gått upp mer i vikt för hon har stått stilla sedan några månader. Men äntligen börjar det hända mer.
Jo just det, en sak till har hon lärt sig, (som kanske inte är så jätte bra) hon kan ta sig upp i soffan själv. Hon älskar att stå på schäslongen och titta ut genom fönstret och titta på alla bilar. Så när hon inte fick vara där uppe imorse så klättrade hon upp själv. Tur att jag stod precis brevid.
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan göra mig i ordning. Idag har Marcus och jag bara en lektion var så det är inte så mycket att göra idag.
Bildbevis!

Dagis.

Jaha mina vänner, Thea har nu gått på dagis i 2 veckor. Och hon STORMTRIVS. Redan från första dagen trivdes hon hur bra som helst. Vi har lämnat henne själv där i 4 dagar och hon blir inte ens ledsen när vi går. Hon bara leker där med sina nya lekkamrater och är hur lycklig som helst över alla BILAR som finns. Men så klart blir hon ju överlycklig och springer fram till oss direkt när vi hämtar henne. Men hon är inte ett dugg rädd över att bli lämnad där. Hon älskar sina dagisfröknar och vi med för den delen. Dom är hur mysiga som helst.
I torsdag var jag dock tvungen att hämta Thea. Hon hade feber och ville inte äta. Men väl hemma fick jag i henne mat. Ja, för att hon 30 minuter senare skulle spy upp allt. Och sen på kvällen hade hon så hög feber att man kunde känna det 5 cm från hennes huvud (jag skojar inte).
Men igår och idag mår hon mycket bättre. Hon är så pigg och glad.
Så idag ska vi först på stan och sedan hem till min bror och umgås.
Hoppas ni får en bra dag mina läsare. Och jag ber om ursäkt för dålig uppdatering.

MammaTillThea

Mitt liv som mamma och sambo.

RSS 2.0